חונכות וירטואלית

החונכות הוירטואלית נועדה לתת מענה שיקומי למתמודדים עם מגבלה נפשית אשר חוששים לקבלת עזרה בגלל סטיגמה ופחד מהיחשפות. החונכות הוירטואלית מסייעת למתמודדים לקבל שירותי שיקום ולקדם עצמם באופן אקטיבי.

בתקופת הפרויקט, המתמודד יכיר, תוך שמירה על אנונימיות, חונך, מתמודד כמותו, שיסייע להפחית את חששותיו, ויסייע לו להיפתח לרעיון השיקום ולהיחשף למסגרות השיקומיות השונות.

 

איך זה עובד?

אנו בונים למתמודד תכנית חונכות אינטרנטית אישית, בה החונך יוצר קשר עם המתמודד ומלווה אותו לאורך כל התקופה של הליווי.

הליווי הוא וירטואלי ואנונימי ברובו ומסייע להתקדם בקצב הנכון לקראת שיקום.

 

ההתקדמות בתכנית היא דרך ארבעה שלבים

  • יצירת קשר אישי ראשוני
  • שינוי דפוסי חשיבה
  • חיבור מחודש לקהילה ולעמיתים אשר מתמודדים גם עם מגבלה נפשית.
  • מוכנות לשיקום– למשל פנייה לרופא לצורך אבחון והערכה, הכנה לסל שיקום או לוועדות בביטוח הלאומי וקישור לגורמים שונים בקהילה לצורך מיצוי זכויות.

**קרא עוד...

תכנית עבודה לחונכות וירטואלית

שלב ראשון - יצירת קשר אישי וירטואלי ראשוני. בשלב זה המטרה היא ליצור תשתית של קשר המבוסס על אמון תוך יצירת ברית שיקומית בין החונך לבין החניך. הקשר יכול להתקיים באמצעות שימוש בסקייפ, ווטסאפ, פייסבוק או תוכנות אחרות לתקשורת בינאישית. ברשות החברה תוכנה לניהול תיק השיקום באמצעותה יכול החניך לבנות מטרות יחד עם החונך ולעקוב אחר ביצוען וכן לתת פידבק אישי לגבי התקדמותו.

שלב שני – בשלב זה אחרי שהחונך כבר מכיר את החניך, ניתן להתחיל לעבוד על דפוסי אמונה שגויים, דפוסי חשיבה שליליים ולהמירם לדפוסי חשיבה חיוביים אשר החניך יוכל באמצעותן להתקדם לקראת עזרה עצמית ובהמשך פנייה לסיוע ולמסגרות אשר יוכל לקדם באמצעותן את הליך השיקום האישי שלו.

שלב שלישי - חיבור מחודש לקהילה ולעמיתים בקהילה אשר מתמודדים עם מגבלה נפשית והחניך יוכל להיעזר בהם לקידום תוכנית השיקום האישית שלו.

שלב רביעי - מוכנות לשיקום, בשילוב טכניקות שונות למשל על פי גישת  ה"ראיון מוטיבציוני".  

חדשנות ויתרונות עיקריים:

באמצעות האינטרנט ניתן להפחית קשיי חשיפה עקב הגישה הנוחה ושמירה על אנונימיות הלקוח. 
ישנה תקשורת ישירה, עדכנית ושקופה עם החונך להעלאת דילמות ולקבלת משוב 24/7 במידת הצורך ותמיכה במשפחה, במטרה לשפר את התהליך השיקומי. החניך מקבל מודל להזדהות איתו. החונך למעשה מתמודד שעבר ומכיר את תהליכי השיקום ומשתמש בידע מניסיון אישי בכדי לקדם את תהליך השיקום של החניך ולהוות עבורו דוגמה לאדם שעבר את אותו התהליך והצליח ולמרות הקשיים ממשיך להתמיד בהתמודדות עם קשייו.

 

תמיכה אקדמית

מקשיבים נט מספקת ליווי רגשי, אקדמי וחברתי לסטודנטים הסובלים ממצוקה רגשית וחוששים לפנות לסיוע אישי.

התמיכה הניתנת היא תמיכה בכלים וירטואליים, המסופקת בעיקר באמצעות צ'אטים. התמיכה מחזקת את הסטודנט ומסייעת לו להשתלב בחיים האקדמיים.

התמיכה הוירטואלית, אותה אנו מספקים, מעניקה סיוע רגשי, חברתי ואקדמי במטרה לקידום עצמי במסגרת האקדמית.

סטודנטים רבים הסובלים ממצוקה רגשית, מתקשים לקבל את העזרה לה הם כל כך זקוקים, חששות מסטיגמה ופחד כניסה למערכות יחסים בם אותם סטודנטים מתוייגים כסובלים מקושי נפשי, חברתי או לימודי. המטלות השונות וקבלת הציונים מאופיינים בתחושות של חוסר וודאות וחששות.
מצב כזה עלול להוביל לתחושה של כישלון וקושי בתמודדות, בעיקר בקרב סטודנטים עם מצוקה רגשית. לעיתים המצב מחמיר עדד כדי רצון לוותר על הלימודים באקדמיה.

אנו מציעים:

  • ליווי וירטואלי של תומך מיומן, המאפשר שמירה על אנונימיות ותקשורת עדכנית וזמינה
    בניית תכנית אקדמית אישית
  • עזרה בהתאקלמות בעולם האקדמי
  • עידוד לביצוע מטלות כנדרש
  • כלים להתמודדות נכונה
  • צ'אטים וירטואליים עם סטודנטים נוספים המתמודדים עם אתגרים דומים
  • תמיכה סביב מיומנויות חברתיות
  • חיזוק האמונה ביכולותיך והתקווה להצלחתך

הליווי הינו בשלושה תחומים:

ליווי רגשי – התמודדות עם חרדות, הנגרמות עקב הלחצים שהאקדמיה מעוררת.

ליווי אקדמי – סיוע בהיבטים מאקדמים השונים. כגון: הרשמה, בניית תוכנית לימודים אישית, ניהול זמנים, סיוע באתר הספרייה וקריאת מאמרים ועוד.

ליווי חברתי - פיתוח מיומנויות חברתיות, עזרה בתקשורת עם מרצים וסטודנטים, מתן אוזן קשבת ועוד.